Praat mee in het Nationaal Gemeenteraadsdebat

Datum 31-10-2018

Op zaterdag 15 december 2018 vindt het allereerste Nationaal Gemeenteraadsdebat plaats. Ruim 150 raadsleden gaan met elkaar in gesprek over onderwerpen waar iedere gemeente mee te maken heeft. Wilt u erbij zijn en meepraten? Deelname is gratis.

Het Nationaal Gemeenteraadsdebat is een jaarlijks terugkerende dag speciaal voor gemeenteraadsleden, en verder voor iedereen die de gemeentepolitiek een warm hart toedraagt. Professionele gespreksleiders van het Nederlands Debat Instituut leiden de debatten, met als uitgangspunt: ‘een goed gesprek leidt tot nieuwe inzichten’. Deze eerste editie vindt plaats in het gemeentehuis van Hilversum, waar burgemeester Pieter Broertjes u welkom heet.

Praat mee over actuele onderwerpen

Welke thema's komen aan bod tijdens het Nationaal Gemeenteraadsdebat 2018? Als raadslid kunt u met collega’s uit het hele land in debat gaan over drie thema’s:

  • De Omgevingswet die vanaf 2021 in werking treedt. Hoe betrek je de burger bij deze wet?
  • De debatkwaliteit in de gemeenteraad. Werkt uw gemeenteraad al met een onafhankelijke voorzitter of met spreektijden?
  • In hoeverre moet een gemeente decentraliseren, en hoe werkt u dit op een praktische manier uit?

Leer van elkaars ervaringen

In het Nationaal Gemeenteraadsdebat krijgt elk thema volop ruimte. Eerst leidt een specialist het onderwerp in, waarna de zaal met elkaar in debat gaat. En wat er in uw gemeente speelt, is ook relevant voor andere gemeenten. Daarom komen bij elk onderwerp tips en valkuilen aan bod. Hoe hebben verschillende gemeenten de dilemma’s aangepakt en hadden zij daarmee succes of niet?

Meer informatie en aanmelden

Het programma, de tijden en meer informatie vindt u op www.debatinstituut.nl/gemeenteraadsdebat. Hier kunt u zich ook meteen kosteloos aanmelden.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws over het Nationaal Gemeenteraadsdebat? Elke week verschijnt er een update op het Youtube-kanaal van het Debatinstituut.