Meld je aan voor het congres ‘Online Participatie in Actie!'

Datum 26-11-2019

Op maandag 9 december 2019 vindt in Jaarbeurs Media Plaza het congres ‘Online Participatie in Actie!’ plaats. Deze dag is bedoeld voor mensen vanuit lokale overheid en bestuur die (willen) werken met online participatie en professionals uit de open source community. Er zijn workshops, lezingen, verhalen uit de praktijk en er is volop gelegenheid om te leren van elkaar en te netwerken.

Burgerparticipatie is hard in ontwikkeling. Gemeenten willen en kunnen niet meer in de gebruikelijke zaaltjes dezelfde mensen consulteren, maar gaan aan de slag met de participatie van nu: de digitale democratie. Burgerparticipatie moet en kan anders. Online participatie is hiervoor een mooi instrument.

Vragen die tijdens het congres in ieder geval aan bod komen: Wil je alles weten over hoe je online participatie kunt inzetten en wat er allemaal bij komt kijken? Wil je meer weten over de techniek? Wil je graag open source tooling gebruiken voor participatie? Wil je weten en ervaren hoe andere gemeenten aan de slag zijn gegaan met online participatie? En wat hun ervaringen zijn? Ook ervaringen met digitale participatie op het terrein van de energietransitie en ruimtelijke ordening zullen aan bod komen.

Naast een viertal workshoprondes is er ook een informatiemarkt in de centrale hal. Hier kunnen deelnemers o.a. aansluiten bij een vraag- & antwoordsessie met de G5 gemeenten, en zelf een online participatietool uitproberen bij de live demo!

Meld je aan!

  • Het congres Online Participatie in Actie is gratis.
  • Doelgroep: medewerkers van lokale overheden die (willen) werken met online participatie en met open source community.
  • Bekijk het programma.
  • U kunt zich hier registreren en uw programma kiezen.
  • Het programma duurt van 09.30 tot ongeveer 17.00 uur (inclusief ontvangst en borrel).

Deze dag is een gezamenlijk initiatief van het programma Democratie in Actie en de gemeenten Amsterdam, Den Haag, Groningen, Rotterdam en Utrecht.

Kortom; antwoorden vinden op vragen, inspiratie opdoen, en collega’s en andere ontwikkelaars ontmoeten tijdens het congres ‘Online Participatie in Actie!’ op 9 december in Utrecht.