“Handen af van onze bestuurders en volksvertegenwoordigers’’

Nieuwe website Netwerk Weerbaar Bestuur live
Datum 13-02-2019

De Machiavelliprijs wordt op woensdag 13 februari uitgereikt aan de bedreigde burgemeester, in de persoon van burgemeester Jos Wienen. Een dag waarop extra stil wordt gestaan bij het belang van een betrouwbare overheid zonder ondermijnende invloeden. “Want bedreigingen van openbare bestuurders, dat pikken we niet”, aldus minister Kajsa van Ollongren.

weerbaarbestuur.nl

Het ministerie van BZK spant zich met het Netwerk Weerbaar Bestuur in voor een weerbaar bestuur waarin bestuurders en volksvertegenwoordigers zonder druk van buitenaf hun ambt kunnen uitoefenen. Het Netwerk ondersteunt de politici preventief met trainingen, screenings, woningscans, advies en een Ondersteuningsteam wanneer de nood hoog is.

De nieuwe website biedt een overzicht van alles wat het Netwerk Weerbaar Bestuur kan betekenen op het gebied van integriteit en veiligheid. www.weerbaarbestuur.nl is vanaf vandaag in de lucht. Eén plek voor alle bestuurders en volksvertegenwoordigers waar zij met hun vragen terecht kunnen.

Filmpje

Bekijk het filmpje van de minister en de netwerkpartners onderaan op de homepage van www.weerbaarbestuur.nl. Zij roept hierin op samen met de netwerkpartners: “Handen af van onze bestuurders en volksvertegenwoordigers’’.