Gratis Quick Scan voor 50 gemeenten!

Datum 14-01-2019

Bijna is het zover: dan starten de gemeenten Asten, Brunssum, Krimpen aan den IJssel, Súd-West Fryslân en Velsen met de pilot van de Quick Scan Lokale Democratie. Door middel van een online vragenlijst brengt de Quick Scan in kaart hoe het staat met de lokale democratie in jouw gemeente. Dit kan dan ook gebruikt worden als startpunt voor een beter lokaal democratisch samenspel. Bekijk de folder voor meer informatie over de Quick Scan. 

Na de pilot wordt de Quick Scan aangeboden aan andere gemeenten, waarvan de eerste 50 gemeenten gratis kunnen deelnemen! Deze gemeenten beginnen dan in het voorjaar met een startgesprek, waarna de Quick Scan uitgevoerd zal worden in juni. Omdat de uitkomsten van de Quick Scan minstens zo belangrijk zijn als het invullen van de vragenlijst, biedt Democratie in Actie ook gratis ondersteuning bij het vervolg geven aan de resultaten van de Quick Scan Lokale Democratie. 

Inmiddels hebben een aantal gemeenten zich al opgegeven, maar er zijn nog plekken beschikbaar! Meedoen? Meld jouw gemeente dan snel aan voor de Quick Scan Lokale Democratie via Diaservicepunt@vng.nl