Online verdiepingsworkshop versterk je lokale driehoek

Datum
Tijd
15.00 - 17.00
Over de bijeenkomst

Sterke lokale democratie

Hoe verbeteren we samenspel als burgemeester, griffier en gemeentesecretaris? Hoe effectief zijn we als driehoek in ons speelveld? Wat is onze rol in het versterken van de lokale democratie? Met deze vragen gaat u aan de slag in de workshop: Een sterke lokale driehoek voor een sterke lokale democratie. Deze serie workshops maken onderdeel uit van het nieuwe programma Democratie in Actie, waarin het NGB, de VGS en de VvG tezamen met het ministerie van BZK en de VNG de lokale democratie versterken: een programma van, voor en door gemeenten!

Kracht en ontwikkelpunten driehoek

Bij deze workshops krijgt u inzicht in waar de kracht en ontwikkelpunten liggen als driehoek door te werken met het bouwstenenmodel, u wisselt ervaringen uit met andere driehoeken en leert door te doen. U gaat direct met elkaar aan de slag door een eerste aanzet te maken van je strategische agenda.
Een aantal adviezen van andere driehoeken na afloop van de voorgaande workshops: “Als driehoek ben je een afgeleide én onderdeel van de stakeholders in de lokale democratie. Overschat jezelf niet, maar wees wel vasthoudend!”, “Werk met een agenda; houd de aandacht voor strategie vast.”, “Wij zijn alle drie echte doeners, willen direct naar de oplossing en pakken alles ook graag zelf op. Maar we hebben geleerd dat we ook anderen moeten inzetten en betrekken en niet altijd direct in oplossingen moeten denken.”.
 
Klik hier voor meer reacties van deelnemers en informatie over het versterken van je lokale driehoek.

Doelgroep

Burgemeesters, griffiers en gemeentesecretarissen.

Kosten

Geen.

Aanmelden en meer informatie

U kunt zich opgeven bij de Galangroep, die samen met ons de workshops verzorgt, door te mailen naar lokaledriehoek@galangroep.nl.

Organisator

Galangroep in opdracht van NGB, VvG en VGS

Locatie
online