New Democracy: Staat van de Nieuwe Democratie

Datum
Tijd
20.00
Over de bijeenkomst

Wat heeft vier jaar programmeren over New Democracy opgeleverd aan nieuwe inzichten over de democratie?

In de afgelopen vier jaar hebben we met honderden (inter)nationale sprekers en bezoekers inzicht, kennis, do’s & don’ts, alternatieve modellen en nieuwe instrumenten voor democratische innovatie verzameld, besproken en ontwikkeld. We gingen in gesprek over thema’s als (digitale) commons, de rol van burgemeesters, digitale platformen, co-creatie, democratisch onderwijs, maatschappelijk leiderschap en modellen voor een democratisch georganiseerde economie. Wat heeft deze vier jaar ons opgeleverd?

Welke instrumenten, modellen en vormen hebben ons verder geholpen, en welke uitdagingen liggen er voor ons? We nodigen al onze sprekers en gasten uit om op 20 januari gezamenlijk terug én vooruit te blikken op de staat van de nieuwe democratie tijdens deze speciale 40e editie van New Democracy.

Terugblik: New Democracy #1

Op 20 januari 2016 vond de 1e editie van New Democracy plaats in Pakhuis de Zwijger, als startpunt van een verkenning van radicale, culturele en creatieve praktijken van democratische innovatie in Nederland, Europa en de rest van de wereld.

Locatie
Pakhuis de Zwijger, Amsterdam