Bijeenkomst proeftuin lokale digitale democratie

Datum
Over de bijeenkomst

De proeftuin lokale digitale democratie nodigt jou uit voor een bijeenkomst op 12 juni van 15:00u tot 17:00u in Utrecht!

Op 24 april was de netwerkbijeenkomst lokale digitale democratie, wat daar allemaal besproken is vind je hier. Nu willen we dieper de proeftuin induiken. Jullie hebben in de afgelopen maanden aangegeven interesse te hebben in digitale participatie. Wij willen deze middag met jullie onderzoeken wat daar nou allemaal bij komt kijken en wat daarvoor nodig is. Zo wordt helder wat de proeftuin voor je kan betekenen.  

In de proeftuin experimenteren gemeenten met het gebruik van digitale participatiemiddelen. Hier vind je uitgebreide informatie over de proeftuin en de netwerkaanpak die we hiervoor gebruiken. De proeftuin is onderdeel van het samenwerkingsprogramma ‘Democratie in Actie’. 

Hoe ziet een goed digitaal participatieproces eruit en wat hebben bijvoorbeeld de tools ‘Consul’ of ‘Stem van’ jouw gemeente te bieden? Over deze en andere vragen gaan we graag met jullie in gesprek. Ook zijn er diverse gemeenten aanwezig om hun ervaringen te delen en te inspireren. Hierna heb je de mogelijkheid om ze de hemd van het lijf te vragen onder het genot van een drankje.

Laat weten of je komt door een email te sturen naar victor.pluym@minbzk.nl

De locatie is in Utrecht, dichtbij CS. Het adres volgt snel!

Hopelijk tot dan!

Locatie
Utrecht